Günümüzde çok daha işlevsel ve kullanışlı boyalar üretilmeye başlandı. Bunlardan biri de çabuk kuruyan, su bazlı, kendiliğinden parlak olan iç ve dış mekanların yanı sıra mobilya, seramik, metal, plastik gibi yüzeylere uygulanabilen akrilik boyalardır. Akrilik boyaların kullanım alanları çok geniştir. Evinizdeki ve ofisinizdeki her tür seramik eşyalarınızı akrilik boyayla rahatlıkla boyayabilirsiniz.
Seramik tezgahlar yaşam alanlarımızda en çok kullandığımız bölümlerdir. Bu neden uzun yıllar kullanımdan sonra yıpranır ve eskimeye başlar. Seramik tezgahınızı akrilik boya ile boyamadan önce varsa eğer, üzerindeki lekeleri, kirleri, kalıntıları iyice temizlemelisiniz. Kalıntılar çıkmayacak kadar sert ise kurutma makinesini kullanarak yüzeyi yumuşatabilirsiniz. Böylelikle kalıntılar rahat bir şekilde yerinden çıkmış olacaktır. Pürüzlü yerler varsa bir zımparayla iyice düzeltebilirsiniz. Temizlediğiniz yüzeyin kuru olmasına dikkat edin. Temizlik işlemi boyama öncesinin en önemli aşamasıdır. Bu yüzden dikkatli bir şekilde yapılması gerekmektedir.
Temizlik işleminden sonra yüzeye uygulayacağınız akrilik boyayı bir kabın içinde inceltme yapmaya gerek duymadan homojen olana kadar iyice karıştırın. Boyama işlemi sırasında moher rulo fırça, kadife vernik rulo ve ipek fırça kullanmanız gerekmektedir. Akrilik boyaların 1 litresiyle 12 metrekarelik bir alanı çift kat olacak şekilde boyayabilirsiniz. Ardından boyayı bir tepsiye dökün. Yüzeyin ulaşılmayan dar ve çıkıntılı yerlerini moher rulo, vernik kadife rulo ve ipek fırçayla iyice boyayın. Boyama yaparken fırçayı tutuş ve boyama açınızı aynı orantıda kullanmaya çalışır. Yüzeylerde fırça darbesinin oluşmamasına dikkat edin. Akrilik boyalar çabuk kuruduğu için yüzeylerde bir kusur varsa eğer hemen anında düzeltebilirsiniz. Birinci kat boyama işlemi bittikten sonra yaklaşık 3 saat bekleyin ve ikinci kat boyama işlemine başlayın. Seramik tezgahınızın daha kaliteli ve dayanıklı olmasını istiyorsanız eğer boya üzerine sıvı cam şeffaf koruyucu kullanabilirsiniz. İkinci kat boyama işleminden sonra yüzeyi kurumaya bırakın. Yüzey suya maruz kalmışsa eğer kesinlikle iki gün boyunca kullanılmamalıdır. İlk yedi gün ise su birikintisi oluşmamalıdır. Yüzeyi darbelere karşı korumalısınız ve üzerinde ağır eşyalar koyarak itme ve çekme gibi eylemler yapmamalısınız.
Yedi günün sonunda yüzeyi çamaşır suyuyla temizlememelisiniz. İllaki kullanacaksanız çamaşır suyunun içine biraz su ekleyerek temizlik yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra temizlik için bulaşık deterjanı, leke ve yağ sökücü, sirkeli su ve bulaşık süngeri kullanabilirsiniz. Yüzeylerde kesinlikle telleme yapmamalısınız. Tiner, tuz ruhu, lavabo açıcı, dezenfektan gibi içeriğinde alkol olan kimyasalları kullanmamalısınız. Akrilik boyalarla sadece seramik tezgahlarınızı değil, fayanslarınızı, mutfak dolaplarınızı, sehpa, masa ve sandalyelerinizi, metal eşyalarınızı, beyaz eşyalarınızı rahatlıkla boyayabilirsiniz. Akrilik boyalar kullanımı basit, fonksiyonel ve kaliteli boyalardır. Kendiliğinden parlak olduğu için vernik işlemi gerektirmez. Eşyalarınızı yeni alınmış gibi parlak gösterir.
Akrilik boyalarla tezgahınızın üzerine mermer efekti ve eşyalarınıza da ahşap desen verebilirsiniz. Bu boyalar kokusuz olduğu için doğaya ve çocuklara zarar vermez. Sağlıklı ve dayanıklıdır. Sağlığa hiçbir zararı, yan etkisi yoktur. Eskimiş eşyalarınızı akrilik boyalarla istediğiniz renge boyayarak yeni ve uzun ömürlü kullanabilirsiniz. Bu boyalar geniş bir renk yelpazesi vardır. Dilediğiniz eşyayı boyamadan önce kullanacağınız yaşam alanınızın dekoruna uygun tasarımlar ve renkler seçmeniz gerekmektedir. Eviniz dar ve küçükse daha çok pastel ve açık renkleri, büyük ve genişse koyu renkleri tercih edebilirsiniz. Küçük detaylar ve değişiklikler evinizi çok güzel ve farklı gösterecektir. Akrilik boyalar bunun için üretildi çünkü kullanımı çok kolay ve zararsız.